VDS NEDEN GEREKLIDIR? FUNDAMENTALS EXPLAINED

VDS Neden gereklidir? Fundamentals Explained

VDS Neden gereklidir? Fundamentals Explained

Blog Article

Aynı zamanda, fiziksel sunucularla olan farklarını öğrenecek ve ihtiyacınıza en uygun sanal sunucuyu seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda ipuçları vereceğiz. Bulut bilişimin bu önemli unsuru hakkında bilgiler edinmeye hazırsanız, başlayalım.

Hem maliyet açısından uygun hem de ihtiyacınız olan sistemin özelliklerini karşılamaya yetecek kadar değer sunuyor.

Sanal sunucular, bölünerek kullanılabilen sunucu alanları sunacağı için, dimension maliyet avantajı sağlamada yardımcı olacaktır. Birden fazla proje veya World-wide-web sitenizi bu sayede tek bir sanal sunucu altında geliştirebiliyor olacaksınız.

Yüksek disk kapasiteleri, çok daha hızlı işlemci ve RAM kullanımları 100MBit ile one GBit gibi hızlarda bağlantı hızları gibi Net sitenizi tam performans halinde kullanmanıza olanak sağlayacak özellikler sanal sunucuların en önemli tercih sebeplerini oluşturuyor.

Virtual Private Server, fiziksel bir sunucunun çok sayıda birbirinden bağımsız sanal makineye ayrılmış halidir. Böylece her VPS sunucu aynı makine içindeki alanı paylaşır; ancak birbirlerinden bağımsız hareket eder.

Özel sunucular genellikle daha pahalı olmasına rağmen, daha fazla esneklik ve performans sağlarlar. Ortak sunucular ise genellikle daha ekonomik bir seçenektir, ancak diğer kullanıcıların etkinlikleri sunucu performansını etkileyebilir.

Bir webmaster olarak Website sitesi tasarlıyor ya da hizmet verdiğiniz müşterilerinizin World wide web sitelerini tek bir alanda barındırma ihtiyacınız olabilir.

VDS sunucularından birine gelen dış bir saldırı diğer VDS sunucularını asla etkilemez. Bu nedenle daha güvenlidir.

Tahsis edilmiş barındırma tüm koltukta tek başına oturmaya benzer. Konforludur fakat pahalıdır ve aslında tüm bu ekstra alana ihtiyacınız yoktur.

Diğer tüm teknolojilerde olduğu gibi sanal sunucuların da karanlık tarafları vardır. İşte operasyonunuzda sanal sunucu kullanmanın bazı dezavantajları:

Ücretsiz kurulum hizmeti ile birlikte sağlanan yönetim desteği, sunucu yapılandırmanız ve temel kullanımlarınız ile ilgili sizing her zaman destek olacak bir uzman ekip sunmaktadır.

Sunucu kiralama, bir işletmenin kendi sunucusunu satın almak yerine bir veri merkezi veya hosting şirketinden bir sunucu kiralamasıdır.

Sanal sunucu, fiziksel bir sunucunun donanım kaynaklarının, yazılımsal bir katman vasıtasıyla birden fazla işletim sistemine bölünerek hizmet vermesini sağlayan bir teknolojidir. Bu sayede tek bir fiziksel sunucu, birden fazla bağımsız sanal sunucu olarak kullanılabilmektedir.

Bulut Sunucu (Cloud Sunucu) kullanıcının sanal sunucusuna check here her yerden ve her zaman erişmesini sağlayan bir web barındırma türüdür. Diğer sunuculara kıyasla sınırsıza yakın daha yedekleme altyapısına ve depolama alanına sahiptir.

Report this page